Explorer problem

This web site includes some transparent PNG-files and some HTML-documents with DIV commands to make them more textbook-like and easy to read. The problem is that at least older versions of Explorer do not handle these things correctly and here we recommend the reader to install and use another web browser as for example Mozilla Firefox .

Norwegian:
Det synes å være en feil i netleseren Internet Explorer som gjør at den ikke vil vise alle dokumentene på denne nettsiden rett. Problemet synes å være at Microsoft har valgt å se bort fra vedtatte standarder og ikke tilpasser nettleseren sin til disse. Mer om problemet på følgende nettside:

http://www.positioniseverything.net/explorer/expandingboxbug.html

Erfaringer med Explorer har vist at den kutter figurene og ikke viser den aktuelle bok-layouten slik som forventet. Derfor vil vi her anbefale å laste ned og bruke nettleserne Mozilla Firefox eller Opera som da synes å behandle de aktulle nettsiden slik som forventet. Disse kan da lastes ned gratis fra internett og om mange skifter ut explorer med andre nettlesere kan det bety at det som mange oppfatter som en uheldig monopolsituasjon kan bli brutt. Selv har jeg parkert Explorer og bruker Firefox til vanlig. Den generelle erfaringen er da at nettsurfingen ble mer effektiv, tryggere og mer behagelig og håpet er vel at de nettstedene som fortsatt tror at tilpassing til nettleseren Explorer er det som er mest hensiktsmessig kanskje får øynene opp for at det kanskje innebærer en uheldig låsing til en "standard" som sannsynligvis er på vei ut.

Erling Skaar