Julebrev 2016

I fjor kom ikke julebrevet ut før siste dag i 2015 fordi jeg håpet å kunne si at jeg var ferdig med første kapittel i bokprosjektet. Det som forhåpentligvis er mitt "siste utkast til første kapittel" ble lastet opp til web-hotellet mitt (FJERNET) i oktober 2016 og om dere kikker("klikker") på det skjønner dere kanskje at det er snakk om en forholdsvis omfattende og komplisert eiendomsvindel som jeg prøver å finne beviser for.

Jeg har ellers funnet ut at det ikke er nok at jeg forstår ting om ikke andre forstår det. I den sammenhengen har jeg funnet inspirasjon i Bibelen. Når noe blir komplisert kan det tenkes at man har bruk for mer "avanserte ord" som da kan kalles metaforer. I Åpenbaringsboka fortelles det om at det i vår siste tid skal finnes "dyr" med "mange hoder" og selv følte jeg at jeg forstod ting mye bedre etter at jeg så tegningen av Theodor Kittelsen som er vist til venstre. Såvidt jeg har forstått er ordet "troll" et av Norges bidrag til verdensarven som jeg tror svarer til "dyr" i Åpenbaringsboka.

Jeg har derfor funnet det nyttig å legge inn tre kapitler om trollene "Gabriel-trollet", "Tønnes-trollet" og "Salve-trollet" som "lever" i Øksendalen ved hjelp av bygdeboka Sirdal4. Merk at de fysiske personene som har gitt navn til de tre trollene ikke selv har bidratt til svindelen, siden de sannsynligvis var døde før svindelen startet. Men jeg forstår det sånn at "etterslekta" etter disse ved hjelp av visse omskrivinger av historia har skapt "trollene" som videre har "født" diverse "spøkelser" som har eid diverse bruksnummer som de selv er blitt eiere av ved hjelp av naive og godtroende jordskiftedommere i Flekkefjord.

Som dere skjønner har det meste i året som gikk for meg handlet om prosjektet. Men Sissel og meg har også vært på lengere og kortere turer, og bildet til høyre viser dessuten at huset vårt har fått en lysere gulfarge. Jeg vil også nevne sang og musikk som det ble mer av etter at Sissel flyttet inn, og det nye i år er at vi har vært på noen bedehus og sunget duett!

Velsignet nytt år til dere alle!