Julebrev 2008

Et nytt år går mot slutten og siden vi har fått ny adresse i løpet av dette året kommer julebrevet relativt tidlig. Alt som sendes til vår gamle adresse vil bli returnert til avsender.

Den nye adressen er Øksendal, 4440 Tonstad. Som vist ovenfor er Øksendal ei idyllisk bygd med ca 40 hus ca ei mil sør for Tonstad. Det er da mor mi som eier gårdsbruket hvor pila peker, men hun bor for tiden på Sirdalsheimen (på Tonstad) og selv har jeg en 60% jobb på Tonstad skule.

Nå er det ikke alltid at ting skjer som vi håper, og som noen av dere vet er Arnhild  for tiden i Trondheim på Tiller Distrikt Psykiatriske Senter. Det var i sommer etter at vi hadde flyttet mesteparten av varene våre sørover at hun drog nordover igjen og ble dårlig. Hun har ellers søkt permisjon fra jobben i Volda (til 1.1.2009) og vi har heller ikke solgt huset der. Det betyr kanskje at hun egentlig ikke er klar til å flytte sørover slik vi bestemte i vår. Selv håper jeg at hun kommer sørover, da jeg ikke kan se at vi har noen andre realistiske alternativer for bosted og jobb. Hun har heller ikke selv noen konkrete forslag. Vi har jevnlig kontakt via telefon, og så langt jeg forstår er hun bedre nå. Det er jobb til henne i Sirdal kommune. Mitt inntrykk er da at hun igjen seriøst vurderer muligheten for arbeid med f.eks. innvandrere som er en aktuell mulighet.

Når det gjelder Vidar, så har han fortsatt studier og kjærest i Trondheim og har det tilsynelatende bra.

Nå er det kanskje ikke det enkle livet som er det beste på lang sikt. Sannsynligvis er det mye visdom i ordtaket: "Det er i motbakker at det går oppover" selv om det ikke står i Bibelen. Det å flytte innebærer et oppbrudd og kanskje også mindre kontakt med venner. Vi håper imidlertid på fortsatt kontakt og når dere nå har fått både bilde og kart, så betyr det at vi håper å få besøk.

 

Vi vil ønske dere alle ei riktig god jul og et velsignet nytt år!

 

 Hilsen Arnhild & Erling Skaar